Voor alle lessen is er een duidelijk en overzichtelijk lesplan opgesteld. Hierin staat beschreven welke oefeningen per les gegeven kunnen worden en op welke manier dit gedaan wordt. Er staat aangegeven of de oefening met of zonder zwemvest uitgevoerd dient te worden en of dit met alle kinderen tegelijk wordt gedaan, of in 2 groepjes. Wanneer er in 2 groepjes gewerkt wordt staat ook aangegeven met welke stuurkaarten het groepje kinderen dat zelfstandig zwemt kan gaan werken. Daarnaast vind je in de lesplannen indicaties voor My Swimming Record. Deze geven aan wanneer de kinderen welke vaardigheden (benchmarks) kunnen behalen zodat dit na de les snel kan worden ingevoerd op My Swimming Record. Ook kun je op de lesplannen zien welke hoeveelheid drijvers op dat moment gewenst is in de konfidence vestjes.

  • Geleverd op forex kaarten voor gebruik in het zwembad.
  • Handige tijdsindicatie.
  • Leerlingvolgsysteem indicatie aanwijzer.
  • Direct inzichtelijk welke drijfmiddelen wenselijk zijn.

Stuurkaarten


De stuurkaarten waarvan gebruik wordt gemaakt bij Starfish Swimming zijn uniek en in eigen beheer ontwikkeld. Op de stuurkaarten staan afbeelding van oefeningen en zwemslagen. Deze kunnen zowel gebruikt worden bij het visueel laten zien welke zwemslag je aan gaat leren als bij het zelfstandig oefenen van de kinderen. Aan de achterkant van de stuurkaarten staan nummers. Dit maakt het gemakkelijk om snel de goede stuurkaart te kunnen vinden.

Kijklessen

Elke laatste les van een lesperiode (8 lesuren) is het kijkles. Tijdens deze les worden de ouders uitgenodigd om de laatste 15 minuten van de les naast het zwembad te komen kijken. De kinderen worden door de zwemdocent geinstrueerd om te laten zien wat zij deze laatste periode allemaal geleerd hebben. Ook geeft de zwemdocent hier uitleg over aan de ouders en wordt aan de ouders verteld wat de komende periode de aandachtspunten zullen zijn. Ook is dit het moment waarop persoonlijk contact mogelijk is tussen zwemdocent en ouders. Zij krijgen de mogelijheid om vragen te stellen en eventuele opmerkingen te plaatsen. In de lesplannen zijn ook de kijklessen en de invulling hiervan opgenomen. Kijklessen zijn belangrijk omdat zwemdocenten vaak nauwelijks tot geen tijd en mogelijkheden hebben voor persoonlijk contact met ouders/verzorgers van kinderen die hun zwemlessen volgen. Op deze manier is dit contact er regelmatig.