Starfish Aquatics Institute

Hoe de kwaliteit gewaarborgd is bij Starfish Swimming.

Opleidingen

Alle zwemdocenten die Starfish Swimming lessen gaan geven krijgen hiervoor een opleiding. Jaarlijks doorlopen alle zwemdocenten een herhalingsopleiding, om de kennis en kunde weer even op te frissen en eventuele veranderingen en vernieuwingen met elkaar te kunnen delen.

Starfish Aquatics Institute

Starfish Aquatics Institute (SAI) is een internationaal erkend training- en certificeringsbureau voor waterveiligheid in de Verenigde Staten met programma's die op elk continent actief zijn. Als een wereldwijde leider in zweminstructie vertegenwoordigt SAI de Verenigde Staten in de Internationale Federatie van zwemverenigingen (IFSTA), gevestigd in Groot-Brittannië. SAI President en CEO, Leslie Donavan, fungeert momenteel als vice-president van IFSTA.

Jill White, mede-oprichter van SAI, samen met echtgenoot Robbin White, is lid van de raad van bestuur van de World Waterpark Association (WWA) en is lid van de WWA Hall of Fame. Ze heeft meer dan 17 gepubliceerde publicaties en boeken, was lid van de Conference for the Model Aquatic Health Code, in de Writing Committee voor de CDC Model Aquatic Health Code, als voorzitter van de American National Standards Institute Association of Pool and Spa Professionals (APSP). Zowel zij als mevrouw Donavan zijn lid van de YMCA Expert Advisory Board.

SAI werkt samen bij initiatieven voor verdrinkingspreventie en normontwikkeling, de vertegenwoordigers van SAI spreken regelmatig op internationale conferenties, waaronder de Wereldconferenties over verdrinkingspreventie in Canada, Vietnam, Duitsland, Zuid-Korea, en Maleisië, evenals het World Waterpark Association Middle East Symposium in Dubai.

Het zwemcurriculum van SAI wordt wereldwijd gebruikt. SAI-inspanningen zijn erkend door Aquatics International. SAI-vertegenwoordigers, waaronder Jill White, Leslie Donavan, Lake White zijn allemaal erkend in de Aquatics Power People-editie.

Jill White
Leslie Donavan
Lake White

Interne en externe audits

Om de kwaliteit te waarborgen vindt er jaarlijks een externe audit plaats. De professionals van RHM Aquatics die tevens Starfish Swimming Instructor Trainer zijn komen hiervoor bij u op locatie langs. Zij zullen de audit bespreken met de Site Director en hem ondersteunen met het maken van de interne audits, waarvoor handvaten worden gegeven tijdens de opleiding. De jaarlijkse audit is niet alleen een controle moment, juist niet. Samen werken aan een betere kwaliteit is het motto van elk bezoek.